Activiteiten Huygenszaal

Activiteiten Huygenszaal

Geachte Uurwerkliefhebber,                                                                                                                             Den Haag 23 augustus 2017

Graag willen wij u op de hoogte stellen van de ontwikkelingen ten aanzien van de Huygenszaal en de Stichting (i.o.) Haegsche Tijd.

Zoals u weet is de Huygenszaal, gelegen op de eerste verdieping van het Venduehuis der Notarissen te ’s-Gravenhage, per 9 mei j.l. feestelijk in gebruik genomen.

Het doel van de Huygenszaal is mensen vertrouwd te maken met het ontstaan en de ontwikkeling van klokken en horloges door de eeuwen heen.

Er kan ook advies worden ingewonnen op het gebied van taxaties, reparaties, verkoop of hoe uurwerken in de veiling te brengen.

De Huygenszaal is geopend tijdens de kijkdagen van het Venduehuis, terwijl er bovendien voor de maandagen een afspraak kan worden gemaakt

met de Antoon Gaemers voor bovengenoemd advies, via E-Mail : info@gaemers.nl of op de maandag telefoon 070-3649840 ( Venduehuis de Notarissen).

De Stichting Haegsche Tijd zet zich in een collectie van uurwerken op te bouwen van Haagse uurwerkmakers en tevens heeft zij de ambitie de Residentie te laten uitgroeien tot “de stad van de Tijd”.

Als opmaat voor gemelde ambitie presenteert de Stichting Haegsche Tijd in de Huygenszaal een kleine tentoonstelling over

Marine Chronometers en Deck Watches.

U bent van harte welkom om tijdens de komende kijkdagen van 25 t/m 28 augustus en van 15 t/m 18 september deze tentoonstelling te bezoeken. Ook op de tussenliggende maandagen bent u van harte welkom.

Ook niet onvermeld te laten dat enige van deze Marine Chronometers en Deck Watches voor verkoop beschikbaar zijn. Tevens zijn in de Huygenszaal uurwerken opgesteld voor de augustus veiling.

Voor de maanden oktober, november en december zijn er ook al verschillende activiteiten gepland waar we u in een volgend bericht gaarne over zullen informeren.

Namens de Stichting Haegsche Tijd,

Antoon Gaemers             Joost Albers              Jeroen Trimbosnl_NL